Dimana segalanya bermula untuk aku, Sharifah Nur Syamiera.

Apa Yang Dikatakan Dengan Permulaan.


Blog ini ditubuhkan bukanlah untuk bercerita atau berbual kosong semata-mata. Tetapi untuk mengaplikasikan jari yang telah diberikan untuk menaip. Sekiranya didapati blog ini kurang lah best, disarankan korang hendaklah menghentakkan kepala kedinding sebanyak tiga kali dan teruskan membaca. Kerana korang hanya mampu merasai kelainanya dan mendapati bahawa blog ini sungguh 'Pehh!' selepas hentakan tersebut. Blog ini sungguh membosankan dan tiada intipati yang berguna jadi dalam keadaan korang yang kurang normal diakibatkan oleh hentakan tiga kali, korang akan lebih bergaya membacanya dalam keadaan begitu.




Kau Muzik Di Blog Aku.






Humanity
Wednesday, November 2, 2011

Hidup bertamadun tapi kenapa still banyak lagi manusia yang tak berperikemanusiaan? Sepatutnye makin maju negara, makin meningkatlah mentaliti kite. Tapi ape yang jadi sekarang ni macam terbalik, makin maju negara makin mundur care pemikiran kite. Mane hilang rase malu, maruah semua tu? Aku bercakap sebagai orang yang melihat, dan jadikan semua ni sempadan. Jadilah manusia yang masih ade rasa kemanusiaan dan masih ade rasa takut, bersalah bila buat kesilapan. Kita memang bukan manusia yang sempurna, samelah macam aku jugak. Tapi kita masih ade ruang untuk perbaiki kesilapan bagi semua kesalahan. Tuhan tu Maha Adil. Dia lebih berhak menghakimi semua ni.






Goodbye.

FOLLOW BLOG



FACEBOOK TWITTER