Dimana segalanya bermula untuk aku, Sharifah Nur Syamiera.

Apa Yang Dikatakan Dengan Permulaan.


Blog ini ditubuhkan bukanlah untuk bercerita atau berbual kosong semata-mata. Tetapi untuk mengaplikasikan jari yang telah diberikan untuk menaip. Sekiranya didapati blog ini kurang lah best, disarankan korang hendaklah menghentakkan kepala kedinding sebanyak tiga kali dan teruskan membaca. Kerana korang hanya mampu merasai kelainanya dan mendapati bahawa blog ini sungguh 'Pehh!' selepas hentakan tersebut. Blog ini sungguh membosankan dan tiada intipati yang berguna jadi dalam keadaan korang yang kurang normal diakibatkan oleh hentakan tiga kali, korang akan lebih bergaya membacanya dalam keadaan begitu.




Kau Muzik Di Blog Aku.






One Night
Friday, September 2, 2011
Ok. Here's a thing. Last night I was on my bed, doing some stuff and open up my lappy like I used to do before I went to bed. But then I heard a sound "BANGGG" right through my ears. I was terribly shocked, DEFINITELY! My heart could fall out from my chest because of that sound. I look up, and saw my sister slamming the doors. I mean like, Daaaa.. like you are the only person who's living in this house. And who the hell I am? Am I looks like strangers to you? But that's ok. Maybe that day is her bad day and possibly she went through something awful. Apologize accepted sis. (:


The lesson learn from last night:

#1 - If you're mad at someone, please control it and don't spill it out to someone else. Sebab kadang kadang, orang yang tak bersalah boleh rase bersalah tibe-tibe.

#2 - Well, if you feel like need to slamming something, don't do it to the door. Why not slamming yourself? Much better is it :)

#3 - Control jiwe. Jangan naik angin satu badan. Even kalau tengah marah pun, cube cover taknak bagi nampak sangat macam tengah marah sebab seriously nampak tak comel. Hee. PRINSIP; "Buatlah ape pun, asal boleh maintain comel"

Whatever it is, cube untuk kawal anger kite. Sebab berdasarkan ape yang saye lihat, bile kite sedang marah, kite buat something yang unexpected. Somehow benda tuh boleh hurt ourselves. Hiraukan list 'Lesson Learn' diatas. Tak membantu pun. So, for those yang ade masalah tak boleh kawal perasaan bile tengah marah, try to do it. Because korang takkan rugi ape kalau mencube. Bahkan, korang dapat habuan lagi iaitu, berjaye mengawal perasaan marah.

"If we don't want to change for people, Do change for ourselves,"

Till then ♥





Goodbye.

FOLLOW BLOG



FACEBOOK TWITTER