Dimana segalanya bermula untuk aku, Sharifah Nur Syamiera.

Apa Yang Dikatakan Dengan Permulaan.


Blog ini ditubuhkan bukanlah untuk bercerita atau berbual kosong semata-mata. Tetapi untuk mengaplikasikan jari yang telah diberikan untuk menaip. Sekiranya didapati blog ini kurang lah best, disarankan korang hendaklah menghentakkan kepala kedinding sebanyak tiga kali dan teruskan membaca. Kerana korang hanya mampu merasai kelainanya dan mendapati bahawa blog ini sungguh 'Pehh!' selepas hentakan tersebut. Blog ini sungguh membosankan dan tiada intipati yang berguna jadi dalam keadaan korang yang kurang normal diakibatkan oleh hentakan tiga kali, korang akan lebih bergaya membacanya dalam keadaan begitu.




Kau Muzik Di Blog Aku.






Kau Siape?
Saturday, August 20, 2011
No point nak menaip hari ni. Tapi jari macam laju semacam nak taip sesuatu. Bercerita tentang usia. Sebenarnye, susah bile berbicare dengan orang yang tinggi akal fikiran ni ni. Yelah, nak kate dorang matanglah kan kalau nak dibandingkan dengan aku yang suam-suam kuku lagi ni. Umor pun baru setahun jagung, kalau jadi pokok betik tuh, pucuk pun hijau lagi. Cakap sikit ade je nak bengkeng. Nak menang. Bagi lah aku chance sikit. Bukan ke yang tua kene mengalah dengan yang mude. Kan? Prinsip ape kau pegang ntah. Keje asyik nak bangkang aku cakap. Aku pun naik malu nak bercakap dah. Mane taknye, pandangan aku asyik kene reject. Last-last aku jugak yang mengalah. Iyakan saje ape yang kau cakap. Ape ke malang nasib aku ni.


Nak sakit hati lame-lame dengan kau tak boleh. Sebab aku sayang kau. Tapi padahnye, parahlah. Dengar kau dok "pot pet pot pet" je lah. Cube lah sekali tuh kau terime ape yang aku cakap. Kalau tak setuju pun, cubelah setujukan dengan niat nak jage hati aku. Konon taknak jadi hipokrit lah kot sebab tuh kau terlalu berterus terang macam ni. Ok, I get it. Kau ade sense of egoist sikit dekat situ.

Tapi at some point, kau macam ok. Teratur pulak aku tengok. Tak ego pulak. Bile datang gile kau, orang gile pun tak segile tuh. Dahsyiatt. Kau memang unpredictable. Susah nak bace kau ni sebenarnye. Sikit-sikit kene selami diri kau untuk kenal kau yang "real".

Choww.





Goodbye.

FOLLOW BLOG



FACEBOOK TWITTER